Cuento de Capg

Date de naissance

29-04-2020

Sexe

Entier

Statut de reproducteur

Non admis à la reproduction

Origines

https://www.lgancce.com/lgpreancce/asp-publico/arbolGenealogicoPRE/ConsultarArbolGenealogicoPRE.aspx?ID=ZF1xkhnR8lE=

Taille

1,60m-1,65m (prévu)

Robe

Alezan

Description du cheval

Cuento, eigenlijk « Cuento de Hadas » wat « sprookje » betekent in het Spaans, is de jongste zoon van onze Gayo en Marquesa. Beide paarden staan voor een stabiel en zacht karakter. Zij hebben dan ook dit keer hun gouden karakter net als hun vachtkleur doorgegeven. Cuento is Marquesa’s tweede veulen, en zoals vaak wel wordt gezegd, was haar eerste veulen Júbilo wat kleiner uitgevallen, maar dit kereltje zal zeker de maat gaan halen met een verwachtte schofthoogte van toch zeker 1,60m-1,65m.

Vader van Cuento: Gayo V, Capg-Horses, Foto: Laurence Verheijen

Moeder van Cuento: Marquesa VH, Capg-Horses, Foto: CPpictures

Moeder Marquesa VH, vader Gayo V en volle broer Jubilo de Capg, Capg-Horses, Foto: Cante Tinza Dreams

Een foto van Cuento’s volle broer Jubilo de Capg toen hij 1 jaar was, Capg-Horses, Foto: HippoPics

Kwa karakter is Cuento wat pittiger en lijkt hij meer voorwaarts te zijn dan zijn vader en moeder. Daarnaast is hij zeer vriendelijk, heel nieuwsgierig en houdt hij van de ontdekking. Hierdoor lijkt hij de ideale partner voor mensen die op zoek zijn naar een toekomstig dressuur- of working equitation-paard. Maar een recreatieruiter die geen « lui » paard wilt, kan natuurlijk ook de perfecte match zijn!

Wij beginnen met onze veulens zeer vroeg met alle basisdingen aan te leren zoals halster aandoen, geborsteld worden, hoefjes uitkrabben, aan de koord mee wandelen ook op straat, wij gaan namelijk regelmatig buiten wandelen, trailerladen, … Alles pakt hij vlot op, zoals je kunt zien op onderstaande compilatievideo. Hij groeit op in een gemengde kudde en zal rustig rond zijn 1 jaar gespeend worden. Geïnteresseerden zijn altijd welkom om kennis te komen maken, maar hij kan pas in lente-zomer 2021 verhuizen.

Tranche de prix

Entre 3000 et 5000 €

Propriétaire

Capg-Horses
Caroline Goossens
+32 (0)494/85.64.34
capg9@hotmail.com
www.facebook.com/CapgHorses

Posted in Chevaux à vendre, News.