El Nido

Verantwoordelijke

Sofie Wauters & Paul Llanes

Adres

Oosthoek 52 - 9968 Oosteeklo
Tel.: 0479/02.44.03
info@elnido.be

Beschrijving van de fokkerij

El Nido is een beginnende familiale fokkerij. Zoals de naam doet vermoeden (El Nido betekent ‘Het Nest’), houden we het graag klein, degelijk en gezellig.

Onze nadruk ligt op het natuurlijk opvoeden. De paarden leven in kudde en hebben 24/24 en 7/7 toegang tot weides en stal. De paarden hebben ook steeds onbeperkt ruwvoer ter beschikking. Dit ruwvoer kweken wij zelf om de kwaliteit te kunnen bewaken.

Voor de medische zorgen werken we samen met een dierenartspraktijk die aandacht heeft voor de klassieke geneeskunde, maar ook voor natuurlijkere alternatieven. Deze combinatie bewijst telkens opnieuw zijn nut voor onze paarden.

Bij het fokken letten we uiteraard op afkomst en prestaties, maar dit is voor ons geen prioriteit. De morfologische eigenschappen van zowel hengst als merrie zijn voor ons de doorslaggevende factor. Hiermee proberen we een veulen te fokken dat zo trouw mogelijk is aan de standaarden van het ras.

Na de geboorte staat een degelijke opvoeding centraal zodat wij een paard afleveren dat aangenaam en betrouwbaar is in de omgang.

Onze paarden

Momenteel fokken we met 2 APTA merries.

  • Helida Dos Mil Nueve: APTA Met haar 1m72 weet Helida veel mensen te verrassen. Ze ontpopt zich echter steevast tot een echte knuffelaar en weet iedereen met haar zachte karakter te charmeren.

Helida Dos Mil Nueve, El Nido

  • Calida GS: APTA, Calida blijft soms liever op de achtergrond, maar kijkt vol vertrouwen en geduld toe als er grondwerk gedaan wordt met haar kroost. Na enige observatie komt ze graag genieten van een uitgebreide borstelsessie.

Calida GS, El Nido

  • Cava KB: Cava wordt momenteel opgeleid. Eenmaal ze de basis onder het zadel zal kennen en APTA gekeurd is, wordt zij ook ingezet in de fok.

Cava KB, El Nido

Fokproducten:

  • Leya Del Nido (°2019)

Leya Del Nido, El Nido

Yurek: geen PRE. Ruin Yurek is het begin van onze liefde en passie voor paarden. Dankzij zijn aanvankelijke koppige kuren zijn we voorbereid op alle fratsen van onze andere paarden. Nu hij rust gevonden heeft, vervult hij vol glans de rol van ‘pater familias’ in de weide en helpt op het gemak bij het opvoeden van volgende generaties.

Yurek, El Nido

Geplaatst in Fokkers, News.