Stoeterij Minne

Stoeterij Minne

Responsable : Min Schijnen

Adresse : Zandhoef 4 - 2460 Kasterlee

Numéro de téléphone : 0476/82.34.53

Site internet : https://stoeterij-minne.wixsite.com/stoeterijminne

Adresse e-mail : Stoeterij.Minne@outlook.com

Description de l'élevage

Al sinds mijn eerste merrie heeft er door mijn hoofd het idee gespeeld om een fokkerij te beginnen. Jammer genoeg is dit er nooit echt van gekomen, wat mijn groeiende liefde voor het Andalusische ras gelukkig niet tegenhield. Nu ik wat meer tijd heb, wilde ik er eindelijk aan beginnen. Hoewel mijn kinderen en kleinkinderen vreesden dat ik de drang om de veulens te houden niet zou kunnen weerstaan, heb ik ze ervan kunnen overtuigen dat ik de knop heb omgedraaid. En hier is het dan: Stoeterij Minne, mijn kleine hobby-fokkerij.

Onze veulens zijn opgegroeid in een grote wei met andere paarden, zowel hengsten als merries, en hebben veel aandacht gekregen. Hierdoor hebben ze sociale vaardigheden kunnen ontwikkelen zowel in kuddeverband als in contact met mensen. Ze zijn getraind in basisoefeningen zoals, hoeven optillen, aan de hand lopen etc. Ze zijn nog niet getraind in Dressuur of andere disciplines.

Guapo & Viento LII, Schijnen

Nos chevaux

Hengsten:

  • Viento LII: De veulens komen niet van onze eigen hengst, maar van een andere Spaanse dekhengst. Desondanks blijft het een mooi en fantastisch beestje. Hij is nog jong en volop in de leer, maar zijn vader was alvast meerdere keren kampioen van de Spaanse paarden. Hij heeft zeker talent, maar het belangrijkste is zijn prachtige karakter.

Viento LII, Schijnen, CM Flemalle 2016

Viento LII, Schijnen

Merries: 

  • Cariñossa CLXIII
  • Eden XIII
  • Atrevida Mai

Atrevida Mai en Gitana, Schijnen

  • Zyta Luisa

Veulens: 

  • Guapo: Een vrolijk en nieuwsgierig baasje, vormt gemakkelijk een band en leert snel.

Guapo (2 dagen), Schijnen

Guapo (15 maanden), Schijnen

  • Gitana: Een schattig en opmerkzaam veulen, heel vriendelijk. Ze is een beetje meer op haar hoede voor vreemde dingen, maar leert elke dag bij.

Gitana (2 dagen oud), Schijnen

Gitana (14 maanden), Schijnen

Gitana (14 maanden), Schijnen