Antwerp Andalusians

Responsable

Annick Meurant

Adresse

Holleweg 41 - 2950 Kapellen
Tél. : 0479/94.40.18 - 03/605.00.48
annick@antwerp-andalusians.be
www.antwerp-andalusians.be

Description de l'élevage

PRE paarden: onze passie

Annick volgt al sinds 1994 het wel en wee van dit ras en zijn groeiende belangstelling in België, Nederland en Duitsland de afgelopen jaren. Sinds 2000 volgen we actief de evolutie van de stamboekwerking van PRE paarden en hierdoor hebben we goede contacten in binnen-en buitenland. Annick is ook 2 jaar vice-voorzitter van het PRE stamboek in België geweest. Onze Filosofie Het PRE paard heeft hier nog vaak het imago van « showpaard » te zijn. Uiteraard heeft zijn majestueuze uitstraling daar toe bijgedragen. Het is niet voor niets DE KONING ONDER DE PAARDEN en HET PAARD VAN DE KONINGEN. Het PRE paard is ook het oudste rijpaardras op het Europese continent. M.a.w. dit « oude » ras, met zijn specifieke « vierkante » morfologie was het uitgangspunt voor de klassieke Academische rijkunst. Deze uitgangspunten zijn ook de onzen.

Luis-Seni, Antwerp Andalusians

Luis-Seni, Antwerp Andalusians

Vanuit de biomechanica van de morfologie van het paard, wordt dit van oudsher « ideale rijpaard » in zijn volle glorie gewaardeerd en ontwikkelt. Antwerp Andalusians streeft ernaar om deze oude waarden in ere te herstellen. Zowel naar rijpaard als naar rijkunst. Als we slagen in onze opzet, dan denken we ook te kunnen concurreren met andere rassen die nu veelal het beeld van de dressuursport bepalen, nl. het rechthoekige warmbloed-model. We streven er naar onze paarden een goede basisafrichting naar de « oude » klassieke nomen van de Academische rijkunst mee te geven. Kwaliteit primeert boven kwantiteit : we zijn dan ook een kleinschalige fokkerij, en africhtingsstal. The A-team …. Kwaliteit in Advies, Kwaliteit in Andalusiërs … een A-label dus.

Nos chevaux

Wij beschikken momenteel over 3 geregistreerde dekhengsten in 3 verschillende kleuren : zwart/bruin – vos – schimmel. De hengsten zijn goedgekeurd voor PRE stamboek en ook voor SBS stamboek. Het zijn prestatiehengsten die ook in de reguliere sport met hoge scores hun mannetje staan. Onze bloedlijnen zijn gebaseerd op Yeguada Militar, Escalera en Terry.

Luis-Seni & Anneleen Michielsen, Antwerp Andalusians, Bunschoten

Luis-Seni & Anneleen Michielsen, Antwerp Andalusians, Bunschoten

Seni Lleno I, Antwerp Andalusians

Seni Lleno I, Antwerp Andalusians

Jalisco Larios - Antwerp Andalusians - CM Oud-Heverlee 2014 3

Jalisco Larios, Antwerp Andalusians, CM Oud-Heverlee 2014

Onze merries zijn cool, mensgericht, elegant – ook als « fokmerrie » – in de kleuren bruin en valk.

AA Lerato & Jaca II, Antwerp Andalusians

AA Lerato & Jaca II, Antwerp Andalusians

  • Cazadora AG (°2013)

Cazadora AG, Antwerp Andalusians, APTO 2017

  • AA Lurano (verkocht) (°2014)

AA Lurano, Ganaderia del Arte, APTO 2018

  • AA Lerato (verkocht) (°2016)

AA Lerato, Antwerp Andalusians

AA Pegasa, Antwerp Andalusians, CPpictures

Jaca II & AA Optima, Antwerp Andalusians

Jaarlijks verwachten we 1 of 2 kwaliteitsproducten.

Posted in Éleveurs, News.