Feria del Caballo Español 2016

We kunnen weer melden dat de morfologiewedstrijd (Concurso Morfológico) in Flémalle, georganiseerd door ANCCE-Bélgica, een groot succes was. Onder toezicht van de juryleden Javier Bayo Sánchez (Morfología) en Teresa Alonso-Miñon Agut (Fuctionalidad), meer dan 30 deelnemers uit België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, G.H. Luxemburg en Spanje stelden meer dan 50 paarden voor tijdens een zeer goed georganiseerd en spannende wedstrijd. Dit dankzij het bestuur van de Belgische vereniging onder voorzitster Nadia Joosen en het technisch secretariaat Miguel Buendia del Cid en Christian de Aquino Darnaude. De speciale prijzen gingen naar Ferme du Lac Bairon met Esperenza de Bairon als Campeona Joven, naar Elevage Garcialagos met Duero des Gachots als Campeón Joven, de Zwitserse fokkerij PRE Manoir Villars haalde met hun sublieme Ultima du Glandaz de titel van Campeona del Concurso en als laatste behaalde de indrukwekkende Cortesano Fuentes de titel van Cortesano Fuentes, van Yeguada Fuentes. De prijzen voor de beste beweger van de wedstrijd én de functionaliteitsproef werd gewonnen door de bruine hengst Recuerdo ER van Elevage Donzel, terwijl Yeguada Defooz werd uitgeroepen als beste Belgische fokkerij.

Campeona Joven, Esperanza de Bairon, Ferme du Lac Bairon Campeón Joven, Duero des Gachots, Elevage Garcia-Lagos
Ultima du Glandaz, Elevage PRE Manoir Villars

Campeona del Concurso, Ultima du Glandaz, Elevage PRE Manoir Villars, Photo: Uheinelt Fotografie

Cortesano Fuentes, Yeguada Fuentes

Campeón del Concurso, Cortesano Fuentes, Yeguada Fuentes, Photo: Uheinelt Fotografie

Campeón de Funcionalidad & Campeón de Mejores Movimientos, Recuerdo ER, Elevage Donzel Mejor Criador Belga, Yeguada Defooz

De organisatoren waren niet enkel tevreden over het professionalisme van de presentaties en van de uitstekende kwaliteit van de paarden, maar ook met het groot aantal toeschouwers dat de locatie vulde om de Pura Raza Española te vieren tijdens de wedstrijd én erna tijdens het avondspektakel. De avond werd gevuld met een grote hoeveelheid Spaanse tapas, verschillende shows en een dansoptreden op live muziek.

CM Flémalle 2016 1 CM Flémalle 2016 6 CM Flémalle 2016 4 CM Flémalle 2016 7
CM Flémalle 2016 28 CM Flémalle 2016 27 CM Flémalle 2016 25 CM Flémalle 2016 8