Dekcertificaat aanvragen

Om een veulen in te kunnen schrijven in het PRE stamboek dient men een officieel dekcertificaat aan te vragen bij ANCCE in het jaar van de dekking. Dit dekcertificaat kan op twee wijzes verkregen worden door de eigenaar van de hengst:

Procedure om dekcertificaten te ontvangen via de website van ANCCE (Zona Privado)

Ofwel vraag je het dekcertificaat zelf aan via de website van LG ANCCE, zie hieronder (gratis!)

Stap 1: Ga naar de website van ANCCE: klik hier (Spaans) of klik hier (Engels).

Stap 2: Ga naar de rubriek “ACCESO GANADEROS” of “ACCES FOR BREEDERS” aan de linkerkant van de pagina.

Stap 3: Vul jouw Fokkerscode in bij “USUARIO” of “USER/LOGIN” en vervolgens jouw wachtwoord achter “CONTRASEÑA” of “PASSWORD”. Als je je paswoord bent vergeten, klik dan op “FORGOT YOUR PASSWORD?” Een e-mail wordt automatisch naar jouw e-mailadres verstuurd (die je opgegeven hebt bij jouw aanvraag van de fokkerscode). Ga naar jouw mailbox en open de e-mail. Plaats het doorgestuurd wachtwoord naast “CONTRASEÑA” of “PASSWORD”. Dan word je doorverwezen naar een pagina waar men vraagt om een nieuw wachtwoord op te geven alvorens verder te kunnen gaan. Hou dit nieuwe paswoord goed bij!

Stap 4: Ga naar de linkerkolom en kies onder “SERVICES”; “CERTIFICADO DE CUBRICION” of”BREEDING CERTIFICAT”.

Stap 5: Op deze nieuwe pagina klik je op de rode knop getiteld “NUEVO CERTIFICADO” of “NEW CERTIFICAT”.

Stap 6: Kies het jaar van de dekking bij “CERTIFICATE YEAR”.

Stap 7: Vul de gegevens in van jouw hengst “CODIGO DE SEMENTAL” of “SIRE CODE” door te klikken op het menu. Na het maken van een keuze wordt de rest van de informatie automatisch ingevuld. Klik dan op de groene “+ INCLUDE SIRE“.

Stap 8: Als je de eigenaar bent van de merrie, kies dan de correcte merrie in het tabblad “YEGUA” (klik op de pijl om te openen) en dan wordt de rest van de informatie van de merrie automatisch ingevuld.
Opmerking: Als je niet de eigenaar bent van de merrie, dan dien je het certificaat enkel in te vullen voor de hengst (volg stappen 1 -> 6 en “GUARDAR”) en vervolgens dient de eigenaar van de merrie zelf met de hand de gegevens van zijn merrie aan te vullen.

Stap 9: Klik op de knop “GUARDAR” of “SAVE” (= opslaan).

Stap 10: Klik dan op “IMPRIMER INFORME” (= afdrukken). Vervolgens opent het certificaat zich en kan je het in pdf opslaan op jouw computer.

Stap 11: Hou het formulier “EJEMPLAR PARA EL TITULAR DEL SEMENTAL” goed bij en geef de andere formulieren aan de eigenaar van de merrie.

Stap 12: Het formulier “EJEMPLAR PARA EL TITULAR DE LA YEGUA MADRE” dient opgestuurd te worden naar ANCCE-Bélgica samen met de aanvraag voor de “Inschrijving van het veulen” bij de geboorte.

Deze service is gratis!  

Natuurlijk is dit dekcertificaat enkel geldig voor volle Pura Raza Española’s.

Procedure om dekcertificaten te ontvangen via mail (ANCCE-Bélgica)

Ofwel stuur je een mail naar het Technisch Secretariaat met hierin de vermelding van:

  • Volledige naam van de dekhengst
  • Codigo hengst
  • Uw Codigo Ganadero (08C00….)
  • Datum dekking
  • Bewijs van betaling (10€ per dekbewijs op rekeningnr BE05 4590 0932 3175)
  • het aantal dekcertificaten dat men wenst te verkrijgen. Deze zullen u na betaling per post bezorgd worden (10€/dekcertificaat).

Opgelet! Bovenstaand tarief is geldig voor een correct en volledig dossier, in geval het dossier niet in één keer kan worden verwerkt, kan een supplement van toepassing zijn.