Peerstal

Verantwoordelijke

Eddy D'Hespeel

Adres

Peerstalstraat 18 - 8750 Wingene
Tel.: +32 496/79.06.11
aurorke@gmail.com

Beschrijving van de fokkerij

Kleinschalig en familiaal. Onze paarden zijn dagelijks op  de weiden in groep, wat in de opfok het beenderstelsel, de motoriek en het onderling sociaal contact,  ten goede komt. Elke dag komen de paarden in contact met de mens. Ze zijn dan ook heel mensgericht, vanaf veulen…Een veulen geeft al aan 7 maand ongedwongen elk van zijn 4 benen, laat zich toiletteren, laat zich leiden, komt naar je toe…

Onze PRE s hebben dan ook een gouden karakter.

Het accent ligt op bewegingen, gangen en ‘rittigkeit” met ruime draf en verheven galop. Sportgericht dus maar vanuit de typische PRE – kwaliteiten… In tegenstelling tot Spanje gaat hier ook de merrie(s) onder het zadel. Ze wordt progressief opgeleid en getraind met lesgevers die in dressuur hun waarde al bewezen. Er worden geen stappen overgeslagen in deze opbouw…Eenzijdige dressuurtraining wordt vermeden.

Onze paarden

Peseta de Susaeta (2012°) werd aangekocht bij de gerenommeerde PRE – dressuur fokkerij Susaeta (Madrid).  Deze fokkerij blinkt uit binnen en buiten het PRE –stamboek in dressuur. Hengsten als Poeta, Qu, Siete, Sultan, Nadal,…zijn actief in de dressuur. Peseta is apta gekeurd met een 8 score voor harmonie. Via Oficial XXIX, behoort ze tot de beste bewegingsbloedlijn  Albero II.

Peseta de Susaeta, Peerstal

Is heel werkwillig, altijd vooruit denkend, heel loyaal naar ruiter toe en stilaan klaar voor nog hoger werk. De 3 basisgangen, alle zijgangen, overgangen op- en neerwaarts, tempowissels, zijn nu bevestigd.

Peseta de Susaeta, Peerstal

Als afwisseling in haar dressuurtraining gaat Peseta ook op buitenrit, is ze top aan zee, en geeft ze geen krimp midden de grote Kerstmarkt vol toeristen in Brugge.

Herencia XII (2019°) is het eerste veulen van Peseta en CACIQUE IX. In haar pedigree heeft Herencia  3 van de 5 ELITE hengsten van het PRE stamboek want Cacique IX, Ermitaño III en Leviton (sire Evento) zijn in haar afstamming terug te vinden. Samen met de super bewegingslijn  Albero II, heeft zij alle kwaliteiten om een zeer goed bewegende PRE te worden en is ze drager van dit belangrijk PRE-erfgoed. Vandaar haar naam Herencia…

 

Peseta de Susaeta & Herencia XII, Peerstal

Herencia XII, Peerstal

Herencia XII aan 8 maand

Behalve de 3 ELITE hengsten, zijn dit nog andere gerenommerde PRE’s in haar bloedlijn  :

  • Macanua  : winnaar SICAB 1986 (escalera)
  • Enorme : JRR doma classica (Marin Garcia en Bohorquez)
  • Hortelano XIV : reservepaard Olympische Spelen Sidney. Winnaar SICAB 1993 en 1995.(Lazo Diaz)
  • Macanuo IV : Kampioen doma classica ANCCE 1999 (escalera)

 

Geplaatst in Fokkers, News.